fredag 27 februari 2009

Daniel och vi

Vi började med den här styrketräningen i exakt rätt tid. De som gått före oss har slitit och kämpat och som belöning fått kanske lite kraftigare muskler här och där. Men just inte mer. Vi styrketränare har inte tillhört innefolket precis. Men så helt plötsligt förändrades hela vår värld. Det hade inte gått mer än sex veckor så hamnade vi i fokus för hela Sveriges intresse.

Hans kunglig höghet prins Daniel var ju en av oss. Tränare visserligen – men ändå! Och när kronprinsessan Viktoria skulle välja ut en som hon tyckte passade till kung så valde hon just en i vår krets. Bratsen på Stureplan fick tji ( eller skall det stavas chi?) och grevar och baroner tyckte hon tydligen inte passade hennes smak.

Vårt rykte som det nya innefolket spred sig snabbt. Bara någon timme efter 12-nyheterna hade det spritt sig till ICA här i sta´n. Flickan i kassan frågade mig om jag var med i en sån där träningsgrupp som prins Daniel ledde. Hon sken upp när jag bejakade detta. Sannolikt talade hon om för mamma när hon kom hem att hon talat med en som sysslade med samma sak som prins Daniel.

Den stora anslutningen till vår verksamhet har sina naturliga orsaker. När Sverige får en kvinna som vinner alla sjukamper, är det många som vill bli som Karolina Klüft. Och när Stefan Holm tar guldmedaljer i höjdhopp då blir det kö vid höjdhoppsställningarna. Det var därför sannolikt ingen slump att det kom så mycket folk till vår styrketräning. Det hade visserligen inte varit någon förlovning när vi började men det låg liksom i luften. Och vi som satsade var
alltså förutseende.

Nu hoppas jag att ni som inte blev prinsar den här gången inte hoppar av. Betala terminsavgiften på 500 kronor i kassan och betrakta insatsen som en lottsedel. Styrketränarna i Sverige ligger högt på popularitetsstegen just nu. Och jag tror att många nu börjar snegla åt vårt håll. Och våra kvinnor och män är lika attraktiva. Kvinnorna faktiskt mer. Jag vet en del fyrvaktare och landshövdingar som gärna skulle vilja botanisera bland oss. Och i vår grupp i Säffle vet jag åtminstone två eller kanske tre som skulle passa åt en landshövding. Och ett par av våra kvinnor är som klippta och skurna som gemål åt en fyrvaktare.

Men lägg inte av nu. Ge kroppen vad den tål men kom ihåg att Du nu kanske blivit en kändis och kan bli iakttagen. Speciellt när Du lämnar Tegnerhallen skall du gå med svikt i steget ifall någon är utskickad att spana på dig. Landshövdingar låter i allmänhet andra göra grovjobbet. Det är bra om det syns på dig att du haft roligt där nere i styrkerummet.

Förresten - är det någon som vet vilka knappar man skall trycka på när man skall använda motionscykeln?

Bengt Ivarsson

1 kommentar:

  1. Still tryging to learn to get ass good shots as these.

    Check out my blog - anna

    SvaraRadera